جالب است که بدانید کتابخوانی را می توان برای نوزادان چند روزه نیز آغاز کرد. اگرچه ممکن است کودک شما برای درک محتوی کتاب، خیلی کم سن به نظر برسد، اما از همراهی با شما، آواها و کلماتی که بیان می کنید، لذت می برد. در این سن، نوزادان ممکن است برای نشان دادن هیجان خود با گشاد کردن چشمان خود، لبخند و لگد زدن ، واکنش نشان دهند. همچنین نوزادان با گرفتن و جویدن کتاب می خواهند آن را از طریق حواس خود کشف کنند. آنها ممکن است به همه داستان توجه نکنند، بنابراین زمانی که حوصله شان سر رفت، کتابخوانی را متوقف کنید و اجازه دهید تا کودک به حرکاتی مانند به دورنگاه کردن ، خم شدن به عقب، بستن چشم ها و گریه کردن و... بپردازد.کتابهای پارچه ای بهترین گزینه برای این کودکان است.
اگر به دنبال چند کتاب عالی برای افزودن به مجموعه کتابهای کودک خود در این سن هستید، ما بهترین انواع کتابها را برای ارتقای رشد حسی و کنجکاوی کودک شما داریم.
برای کودکان در سنین ۶تا۹ ماه، داستان های کوتاه و ساده با تصاویر رنگارنگ بخوانید.کتاب های پارچه ای عالی هستند. نوزادان ممکن است با نگاه کردن، لمس کردن (باز کردن وبستن) و جویدن کتاب ها شروع به کاوش کنند. در۹ ماهگی، ممکن است داستان ها یا تصاویر خاصی را ترجیح دهند یا به نظر رسد که آنها را تشخیص می دهند. همچنین ممکن است کودک شما گاهی نام کتابها را به زبان بیاورد. در سال های اولیه، این یک رفتار عادی با کتاب است و به ما می گوید که نوزادان می خواهند کتاب ها را کشف کنند! کتاب های پارچه ای با داستان های ساده برای کودک خود تهیه کنید. داستان هایی با قافیه ها و عبارات تکراری نیز توجه کودک نوپای شما را جلب می کند. کودکان در این سن نیز عاشق داستان هایی با تصاویر دیگر نوزادان و اشیاء آشنا، مانند حیوانات هستند. همچنین کودک نوپای شما ممکن است داستانی مورد علاقه اش قرار گیرد و به طور مکرر از شما درخواست کند تا آن را برای او بخوانید. کودکان ۱۲-۱۸ماه از حدود ۱۲ ماهگی، می توانید سوالات ساده ای در مورد تصاویر بپرسید، مانند "ماه کجاست؟" و ببینید که آیا اوبه آن یا چیز دیگری اشاره می کند؟ اگر به دنبال چند کتاب عالی برای افزودن به مجموعه کتابهای کودک خود در این سن هستید، ما بهترین انواع کتابها را برای ارتقای رشد شناختی و اشتیاق به کشف محیط پیرامون در او داریم.
از۱۸ تا ۲۴ ماهگی ، داستان های طولانی تر (شاید با صفحات کاغذی، هرچند با دقت و نظارت شما) با طرح های پیچیده تر معرفی کنید. طنز در این سن، مانند شعرهای کودکانه، هم جذاب به نظر می رسد. نگران نباشید که کودک نوپای شما هنگام مطالعه فرار کند . بچه های این سن واقعاً نیاز به حرکت دارند. اگر به خواندن ادامه دهید، او به گوش دادن ادامه خواهد داد و ممکن است برای ارتباط مجدد و شنیدن بیشتر پیش شما برگردد. به دنبال راههایی برای اتصال انرژی نهفته در کودک خود به داستان باشید، مانند اینکه از فرزندتان بخواهید مانند خرگوش کتاب، بپرد. همچنین ممکن است کودک نوپای شما بتواند اشیاء را با صداها یا کلمات ساده نام گذاری کند، مثلاً وقتی عکس یک گاو را می بیند فریاد بزند "مو!". وقتی کودک صحبت کردن را تازه آغاز کرده است، قبل از گفتن یک خط یا عبارت مورد علاقه در داستان، مکث کنید و ببینید آیا کودک نوپایتان کلمه پایانی را کامل می کند یا خیر. استقلال رو به رشد کودک نوپا خود را تقویت کنید و به کودک خود "وظیفه" ورق زدن را بدهید. در حین مطالعه، کمی وقت بگذارید و درباره آنچه در تصاویر اتفاق میافتد صحبت کنید و سؤالاتی درباره کتاب بپرسید، مانند "چه کسی پشت درخت پنهان شده است؟" این تعامل به تقویت تفکر و مهارت های زبانی کودک نوپا کمک می کند. ممکن است کودک شما برای مشاهده و خواندن کتاب های مانند کتابهایی غیرداستانی مثلا در مورد وسایل نقلیه ، حیوانات یا فصول و یا کتابهایی که در مورد مشاغلی مانند پزشک یا پستچی و... صحبت میکنند، آمادگی داشته باشد . این نوع کتابها، برای کودکان نوپایی که سخت تلاش میکنند تا بفهمند دنیا چگونه است، جذابیت دارد. در این سن، می توانید سوالاتی کمی سخت تر در مورد داستان بپرسید ، مانند "به نظرت پسر چه احساسی دارد؟" یا "فکر می کنی بعد از این چه اتفاقی بیفتد؟" با پرسیدن سوالاتی مثلا در مورد داستانی که در آن «پسری برف بازی میکرد»، بین کتاب و زندگی فرزندتان ارتباط برقرار کنید. («امروز بعدازظهر در برف چه کردی؟»)
اگر به دنبال چند کتاب عالی برای افزودن به مجموعه کتابهای کودک خود در این سن هستید، ما بهترین انواع کتابها را برای ارتقای رشد شناختی و مهارت های زبانی در او داریم.
در حین مطالعه، کمی وقت بگذارید و درباره آنچه در تصاویر اتفاق میافتد صحبت کنید و سؤالاتی درباره کتاب بپرسید، مانند "چه کسی پشت درخت پنهان شده است؟" این تعامل به تقویت تفکر و مهارت های زبانی کودک نوپا کمک می کند.
در سن ۳ سالگی، فرزند شما حتی ممکن است بتواند داستان را بر اساس آنچه در تصاویر اتفاق میافتد برای شما تعریف کند و تعجب نکنید اگر کودک شما بخواهد داستان یک کتاب را بارها و بارها بشنود. کودکان نوپا همچنان عاشق تکرار هستند و از یک داستان خسته نمی شوند، حتی برای بار هفتم. در نهایت، به یاد داشته باشید که گفتن داستانی برای فرزندتان ممکن است هر زمانی اتفاق بیفتد. داستانگویی را در زمان صرف غذا، تعویض پوشک، رانندگی (برای سرگرم کردن و مراقبت از کودک) و درست قبل از خواب، زمانی که «داستان» روز کودک خود را تعریف می کنید، امتحان کنید.